Typification of ornamental plants 3: Impatiens balsamina (Balsaminaceae) - Christenhusz, Maarten J. M.; Jarvis, Charlie (Phytotaxa, 2013)
Impatiens balsamina Linnaeus (1753: 938)Protologue:“Balsamina. 5. IMPATIENS pedunculis unifloris aggregatis, foliis lanceolatis, nectariis flore brevioribus. Hort. ups.276.Impatiens pedunculis confertis unifloris. Hort. cliff. 428.Balsamina femina. Bauh. pin. 306.Balsamina. Dod. pemt. 671.Habitat in India. [annual]”Original material: Herb. Linnaeus Nos 1053.3, 1053.4 (LINN), Herb. Clifford: 428, Impatiens 2, 2 sheets (BM), Herb.Burser XVII: 81 (UPS), [icon] in Dodoëns (1616: 671).Lectotype (designated here): Anon. s.n. ex Herb. Linnaeus No. 1053.3 (LINN!).